Vasser logo

Craft CMS

Et av publiseringssystemet vi spesialiserer oss på når vi lager nettsider, er Craft CMS. Craft CMS er et veldig fleksibelt, robust, skalerbart og brukervennlig publiseringssystem.

Vasser er offisiell Craft CMS partner

Vi er offisiell Craft CMS partner, og har mange års erfaring med systemet. Vi ser på Craft CMS som en ekstremt stabil og solid løsning.

Craft CMS fokuserer spesielt nøye på brukeropplevelse for sluttkunder, men også brukeropplevelsen for utviklere og designere som jobber med systemet. Dette gjør – etter vår mening – Craft CMS enestående.

Craft CMS er brukervennlig

Vår erfaring tilsier at kunder og brukere av Craft CMS er spesielt godt fornøyd med hvor enkelt det er å jobbe med. Administrasjonsgrensesnittet er både moderne, brukervennlig, responsivt og ikke minst universelt utformet.

Craft bilderedigering
Eksempel på bilderedigering inne i Craft CMS

Tilsvarende systemer til Craft CMS

Vi har opparbeidet kunnskap om mange andre verktøy på veien.

I de tilfellene vi føler Craft CMS er for omfattende, lener vi oss ofte på Kirby CMS som et enklere alternativ. Begge systemene har store likheter, men Kirby CMS er mer spisset på mindre prosjekter med enklere behov for innholdsredigering. Craft CMS derimot er spisset på mellomstore til store nettløsninger, og skinner aller best i disse situasjonene.

Eksempel på andre alternativ er Wordpress, Shopify, Sanity, Squarespace, Webflow, Wix, Drupal, Joomla og Optimizely. Etter vår mening står Craft CMS frem som en løsning vi kan stå inne for i mange år fremover. Langsiktighet er viktig for oss, da vi ser på det som vårt ansvar å komme med langsiktig gjennomtenkte løsninger.

Bruk av Craft CMS i Norge

Craft CMS har hatt stor vekst de siste årene. Spesielt også i det norske markedet. Dette synes vi er gøy å se. Ikke bare øker antallet Craft CMS nettsider der ute, men også byråer som leverer tjenester innenfor Craft CMS. Dette fører til et mer stabilt og robust marked, hvor kunder kan føle seg trygge på at kompetansen er bredt tilgjengelig.

Drift av Craft CMS nettsider

Vi anbefaler alltid våre kunder å ha en driftsavtale med en teknisk leverandør. Til de som er vant til enklere "gjør-det-selv"-løsninger som Wix og Squarespace, kan dette føles som en uvant kostnad. Samtidig vil det for andre som er vant til større og tyngre systemer som Optimizely føles som en selvfølge.

Grunnen til at vi anbefaler det, er enkelt og greit fordi Craft CMS selv tydelig anbefaler at systemet holdes jevnlig oppdatert, og samtidig krever oppdateringer av systemet et utviklingsmiljø og nødvendig teknisk kompetanse. Uten utviklere vil man dermed sakte men sikkert forbli på en etterhvert utdatert system, og dette kan både føre til sikkerhetsproblemer og feilmeldinger på siden.

Vi leverer driftsavtaler både inkludert i prosjekter, eller separat i forbindelse med overflytting eller overtakelser av prosjekt.

Dersom du har spørsmål om Craft CMS, ønsker demonstrasjon av systemet, eller bare vil slå av en prat rundt temaet, ta gjerne kontakt med oss!

Les gjerne vår artikkel om CMS dersom du er usikker på hva et CMS er.

Relatert

De beste publiseringsløsningene for innholdsprodusenter og webredaktører

Craft CMS vs Wordpress