Vasser logo
Uavhengig av om det er hjemmeside, nettside eller nettløsning trengs struktur.
Uavhengig av om det er hjemmeside, nettside eller nettløsning trengs struktur.

Hva er forskjellen på en hjemmeside, nettside og en nettløsning?

For mange kan det virke ganske forvirrende å skille mellom alle begrepene som brukes om digitale løsninger. Skal jeg søke etter en ny hjemmeside, nettside eller nettløsning? Dette er bare noen av alle beskrivelser som kan brukes om en digital løsning. I denne artikkelen vil vi prøve å hjelpe deg med å få en klarhet i hva disse tre forskjellige begrepene betyr.

Hjemmeside

Hjemmeside er en beskrivelse som henger igjen fra internetts tidlige start. Hjemmesider var noe som ble utviklet på gutterommet og hvem som helst med litt html og css kunnskap kunne lage seg en. Private nettsider var mer utbredt enn kommersielle, og Adobe Flash (ikke lenger i bruk) ble brukt for å engasjere og skape interaktivitet. Nå i senere tid blir fortsatt ordet hjemmeside brukt, men det er ikke helt beskrivende i forhold til hva en digital løsning virkelig er.

Nettside

Nettsider er typisk digitale løsninger som har tatt over for den gamle «hjemmesiden». En nettside kan være alt fra en helt enkel landingsside eller kampanjeløsning til en stor og tung «corporate» nettside for et større selskap, som for eksempel nettsiden til Henrik Kristoffersen. En av nettsidens viktigste målsettinger er å skape engasjement i en eller annen form. Dette defineres i designprosessen av nettsiden og kan være alt fra å gjøre informasjon tilgjengelig for en målgruppe til det å skaffe potensielle «leads» til selskapet. Man tar det som en selvfølge at nettsider i dag er både responsive (tilpasser seg alle skjermstørrelser) og lett tilgjengelig for alle mennesker (universelt utformet). En større nettside med flere integrasjoner og tilpassinger kaller vi en nettløsning, som er beskrevet i neste avsnitt.

Nettløsning

Ordet nettløsning brukes ofte om nettsider som er tyngre og større. En nettløsning håndterer ofte større mengder med data, kan være et intranett eller en nettbutikk med betalingsløsning og produkthåndtering. Det er egentlig ikke noen tydelige begrensninger for hva en nettløsning kan være, ordet nettløsning er vidt og dekker det meste av digitale løsninger. Men som ordet sier så har dette noe med internett å gjøre. Eksempler på typiske nettløsninger kan være: Nettbutikk, digital designmanual, intranett, kampanjeverktøy, nettside med tilpassede integrasjoner, nettside som håndterer store mengder med data og mer. Eksempler: Joico Norge (nettløsning) eller Kastel Shoes (nettbutikk).

Uansett om du skulle være ute etter hjemmeside, nettside eller nettløsning er i alle fall vi i Vasser gjerne behjelpelige i å finne en god løsning for akkurat ditt behov. Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

Kontakt Vasser

Vasser portrett stig

Stig Taftø
Daglig leder
Mobil 93028905
E-post stig@vasser.no

LinkedIn

Flere artikler

3 gode grunner til at selskapet burde ha en egen nettløsning

3 gode grunner til at selskapet burde ha en egen nettløsning

Hvorfor egen nettløsning? Det er stort fokus på digitale løsninger om dagen, og noen av de største selskapene i verden er nå digitale plattformer. Det er lett å forstå at nettbutikker gjør det bra, men ikke undervurder verdien av en god nettløsning selv om du ikke selger varer eller tjenester på nett. Her er tre gode grunner til at du burde ha en egen nettløsning.

Les artikkelen
7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

En god publiseringsløsning er viktig, selv om det største fokuset er på universiell utforming av digitale løsninger og brukervennlige nettsider. Man må ikke glemme at de som administrerer innholdet på din nettside også er brukere av en digital løsning og trenger en god publiseringsløsning. Her kommer noen enkle tips til hvorfor du burde tenke på å investere i en god publiseringsløsning og hvilken effekt dette kan ha.

Les artikkelen

4 tips til en mer bærekraftig nettløsning

Vasser er opptatt av bærekraft og hvordan vi kan gjøre verden til et bedre sted å være. Hvordan kan vi gjøre vårt miljøfotavtrykk så lite som mulig, uten at dette går utover våre kunders løsninger? Hvordan kan vi gjøre nettløsninger i dag og i fremtiden mer miljøvennlige? Ettersom dette ikke finnes som en «ut av boksen» løsning i dag, har vi dette som en valgt retning vi hele tiden jobber for å forbedre.

Les artikkelen