Vasser logo
Uavhengig av om det er hjemmeside, nettside eller nettløsning trengs struktur.
Uavhengig av om det er hjemmeside, nettside eller nettløsning trengs struktur.

Hva er forskjellen på en hjemmeside, nettside og en nettløsning?

Det kan være vanskelig å skille mellom alle begrepene som brukes om digitale løsninger. Skal jeg søke etter en ny hjemmeside, nettside eller nettløsning? Vi hjelper deg med å få klarhet i hva de forskjellige begrepene betyr.

Hjemmeside

Hjemmeside er en beskrivelse som henger igjen fra internetts tidlige start. Hjemmesider var noe som ble utviklet på "gutterommet" og var noe hvem som helst med litt html og css kunnskap kunne lage.

Ordet hjemmeside var mer utbredt for personlige hjemmesider, enn kommersielle.

Nå i senere tid blir fortsatt ordet hjemmeside brukt, men profiler på sosiale medier har i stor grad tatt over for personlige hjemmesider, og når det gjelder profesjonelle digitale løsninger for bedrifter er ikke hjemmeside et like godt egnet ord.

Ofte blir hjemmesider promotert som enkle, billige, gjør-det-selv løsninger.

Nettside

Nettsider er typisk digitale løsninger som har tatt over for den gamle «hjemmesiden».

En nettside kan være alt fra en helt enkel landingsside eller kampanjeløsning til en stor og omfattende «corporate» nettside for et selskap, som for eksempel nettsiden til LPO, eller NSI.

En av nettsidens viktigste målsettinger er å skape engasjement i en eller annen form.Dette defineres i designprosessen av nettsiden og kan være alt fra å gjøre informasjon tilgjengelig for en bestemt målgruppe, til det å skaffe potensielle «leads» til selskapet.

Man bør ta det som en selvfølge at nettsider i dag både er responsive (tilpasser seg alle skjermstørrelser) og lett tilgjengelig for alle mennesker (universelt utformet).

En omfattende nettside med flere integrasjoner og tilpassinger kaller vi ofte en nettløsning, som er beskrevet i neste avsnitt.

Nettløsning

Ordet nettløsning brukes ofte om nettsider som er større og mer omfattende.

En nettløsning håndterer ofte større mengder med data.

Det kan være et intranett eller en nettbutikk med betalingsløsning og produkthåndtering.

Det er egentlig ikke noen tydelige begrensninger for hva en nettløsning kan være, ordet nettløsning er vidt og dekker det meste av digitale løsninger.

Eksempler på typiske nettløsninger kan være: Nettbutikk, digital designmanual, intranett, kampanjeverktøy, nettside med tilpassede integrasjoner, nettside som håndterer store mengder med data og mer.

Eksempler: Joico Norge (innholdstung nettløsning), Rudskogen Motorsenter (Nettbutikk, intranett og gavekortløsning)

Fortsatt uklart?

Uansett om du skulle være ute etter hjemmeside, nettside eller nettløsning er vi her for deg!

Vasser er gjerne behjelpelige i å finne en god løsning for akkurat ditt behov. Ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

Kontakt Vasser

Vasser portrett stig

Stig Taftø
Daglig leder
Mobil 93028905
E-post stig@vasser.no

LinkedIn

Flere artikler

3 gode grunner til at selskapet burde ha en egen nettløsning

3 gode grunner til at selskapet burde ha en egen nettløsning

Hvorfor egen nettløsning? Det er stort fokus på digitale løsninger om dagen, og noen av de største selskapene i verden er nå digitale plattformer. Det er lett å forstå at nettbutikker gjør det bra, men ikke undervurder verdien av en god nettløsning selv om du ikke selger varer eller tjenester på nett. Her er tre gode grunner til at du burde ha en egen nettløsning.

Les artikkelen
7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

En god publiseringsløsning er viktig, selv om det største fokuset er på universiell utforming av digitale løsninger og brukervennlige nettsider. Man må ikke glemme at de som administrerer innholdet på din nettside også er brukere av en digital løsning og trenger en god publiseringsløsning. Her kommer noen enkle tips til hvorfor du burde tenke på å investere i en god publiseringsløsning og hvilken effekt dette kan ha.

Les artikkelen