Vasser logo
Casper Ruud ny nettside med API integrasjon

Ny nettside med API integrasjon for Casper Ruud

Vasser har i samarbeid med Team Casper Ruud designet ny nettside med nye funksjonaliteter. I samarbeid med tennisorganisasjonen ATP har vi implementert «Live score-ticker» når Casper Ruud spiller kamper, APIen henter kontinuerlig ut resultater, ranking og andre detaljer fra den sentrale tennisdatabasen.

Hvem

En av verdens beste tennisspillere Casper Ruud

Casper Ruud er en av verdens beste tennisspillere. Han er for tiden rangert som nummer 8 i verden og spiller i disse dager semifinale i Roland Garros 2022. Team Casper Ruud er støtteapparatet til Casper. De er opptatt av at Casper skal ha en digital plattform hvor innholdet eies 100% av Casper, samt at nettsiden kan være en troverdig kilde for pressemeldinger og nyheter og fronte sponsorer på en god måte. Casper Ruud er i ferd med å bli en sterk merkevare tross hans unge alder. Det er viktig at dette ivaretas på en god og profesjonell måte digitalt.

Bakgrunn

Utfordringer og mål

Den originale nettsiden samsvarte ikke helt med Casper Ruud som merkevare. Utover nyhetsoppdateringer var den statisk og møtte ikke besøkende med det de var ute etter å finne. Siden hadde mye trafikk og besøk, men liten nytteverdi. Målet ble å få til en nettside som imøtekom fans, tennisinteressert og sponsorer i større grad. Hyppigere og mer relevant innhold måtte løses uten å bruke flere ressurser på innholdsproduksjon, noe som var en utfordring i seg selv.

Basert på innsikt vi hadde opparbeidet oss tidligere og ved hjelp av Kjernemodellen ble det i samarbeid med Team Casper Ruud bestemt å gjøre en del grep for å løfte frem Casper Ruud videre digitalt og skape mer nytteverdi på den nye nettsiden.

Løsning

Slik løste Vasser den nye nettsiden til Casper Ruud

Først ble det utarbeidet designskisser i Figma for å teste farger, fonter og røffelig responsivitet. Det ble satt opp en arbeidsserver hvor designet ble integrert frontend. Vasser hadde også dialog med ATP i forhold til integrasjonen av data fra APIen deres. Vi fikk oversikt over hva slags data som var tilgjengelig via APIen og formet disse dataene visuelt til å passe på den nye nettsiden. Nettsiden er bygget på standard kode med en brukervennlig publiseringsløsning fra craft CMS, denne gjør det enkelt å oppdatere innhold utover data fra APIen.

Design

Visuell identitet tilpasset en av verdens beste tennisspillere

Vi har justert den visuelle identiteten til Casper Ruud for å løfte den mer i retning av et eksklusivt og premium uttrykk. Tidligere var fargene basert på Casper Ruud som en mer jordnær profil, nå er fargene justert til en mørk palett med kraftigere kontraster. Det er lagt vekt på lesbarhet og tydelighet. Fonten fra tidligere er blitt beholdt som et bindeledd til den eksisterende logoen, som i sin tid ble designet av Stig når han var partner i Dunderverk.

Teknologi

Multispråklig nettløsning på Craft CMS

Nettsiden er bygget med Craft CMS, TailwindCSS, Gsap for animasjoner og med API integrasjoner back-end med ATP Tour sin offisielle API. Live resultater dukker opp mens Casper Ruud spiller kamper og resultater blir kontinuerlig automatisk oppdatert. Det samme gjelder ATP ranking og andre detaljer som vekt, alder m.m. Ved å integrere innhold dynamisk via API på denne måten, fjerner man innholdsproduksjon som tidligere har vært en flaskehals.

Vasser casper ruud forside desktop
Vasser casper ruud forside mobil
Ny nettside for Casper Ruud vist på stor og liten skjerm.
Resultat

En kontinuerlig oppdatert nettside som bygger merkevare

  • Vesentlig forbedret SEO oppbygging
  • Data via API gir kontinuerlig oppdatert innhold
  • Besøkstid har økt betydelig som resultat av nye undersider med resultathistorikk og live-score
  • Trafikken etter lansering er opp over 850%, men her har naturligvis semifinale i Roland Garros stor påvirkning :-)
Ny nettside for Casper Ruud vist på en bærbar Mac
Ny nettside for Casper Ruud vist på en bærbar Mac
Ny nettside for Casper Ruud vist på mobil
Ny nettside for Casper Ruud vist på mobil.
Casper Ruud Website Responsive Vasser Design
Casper Ruud sin nye nettside vist på flere skjermstørrelser

Se den nye nettsiden til Casper her: casper-ruud.com

Kontakt Vasser

Vasser portrett stig

Stig Taftø
Designer
Mobil 93028905
E-post stig@vasser.no

LinkedIn

Relatert

Redesign av Kastel Shoes sin nettbutikk i Shopify

Overgang til Craft CMS og videreutvikling av nettløsning for LPO Arkitekter