Vasser logo
Hva koster en nettside? Pris er ikke det samme som verdi.

Hva koster en nettside?

Desto større verdi og potensiale nettsiden har for deg og dine kunder, dess viktigere er det å investere i den. Pris og resultat henger sammen, og lavt prisede nettsider gir sjeldent gode resultater. Hva en nettside koster avhenger av dine behov og mål.

Nettsider: De billigste løsningene

Det er flere spørsmål man bør stille seg før man setter i gang prosessen med å kjøpe en nettside. Går du kun etter pris kan det koste deg mye på sikt. Det kan faktisk gå så langt at det ødelegger for selskapets vekst og potensiale. Dette er naturligvis ikke noe du ønsker i det lange løp. Du kan kjøpe en nettside «ut av boksen» til en meget lav pris, eller du kan sette opp en selv i en av de mange «drag and drop» løsningene som finnes. Noen av disse løsningene er helt greie, mens andre burde man holde seg langt unna.

Før du eventuelt går for en «gjør det selv» variant av en nettsid, må du også tenke litt frem i tid. Virker dette fornuftig? Vil dette kunne skape utfordringer og begrensninger for selskapets vekst i fremtiden? Tenk på det. Skal jeg bruke tiden min på å sette opp løsningen for selskapet, eller burde jeg få noen andre til å hjelpe meg slik at jeg kan gjøre det jeg er best på.

Din tid burde brukes på det du er god på. Kostnaden av fratatt tid fra kjerneoppgaver blir ofte oversett og undervurdert.

En skreddersydd nettside designet for å konvertere

I Vasser anbefaler vi å designe hele nettsiden fra bunn av med faglig kompetanse så tidlig som mulig. Dette kombinert med en solid implementering av selskapets visuelle identitet. Med brukerne dine i fokus og gode målsettinger ligger alt tilrette for å få ut det digitale potensialet. Nettsiden bør være fremtidsrettet og kunne «leve» i takt med selskapets- og teknologiens utvikling. Det er også viktig at nettsiden bygges på en publiseringsløsning som er brukervennlig og som legger tilrette for å håndtere kravene til universiell utforming.

Ikke minst er det viktig å tenke på at digitale løsninger ikke er statiske. En god digital platform trenger vedlikehold og digitale endringer skjer kontinuerlig. En nettside gir deg en unik mulighet til å analysere data løpende, på denne måten kan du hele tiden forbedre løsningen for økt konvertering og verdiskaping. Det er derfor viktig for oss i Vasser å følge kundene våre videre etter prosjektleveranser. På denne måten kan vi være digitale rådgivere og hjelpe til med å få mest mulig verdi ut av nettsiden også i tiden fremover.

Hvis en godt designet nettside øker dine konverteringer og gjør det raskere og enklere for dine ansatte å oppdatere nettsiden, forstår man fort lønnsomheten i investeringen på sikt.

Så hva koster en nettside?

Basert på disse ytterpunktene kan man forstå at pris på en nettside ikke baseres på løsningens felles overordnede kategori, men på hva som er best for deg og ditt selskap. For noen selskaper holder det med en liten nettside i starten som forteller deres målgruppe at de eksisterer og som skaper troverdighet. For andre selskaper er hele forretningsmodellen utviklet rundt en nettside som en digital løsning, og det er helt kritisk at nettsiden er designet og utviklet i tråd med målsettinger og krav.

I Vasser tar vi kontroll over hele prosessen fra design til utvikling, fra URL-struktur til å få utviklet en god platform for SEO (søkemotoroptimalisering). Vi legger tilrette for at du skal kunne fokusere på å oppdatere nettsiden effektivt og enkelt, og ikke trenge å tenke på personvern (informasjonskapsler) og sikkerhetsoppdateringer. På denne måten legger vi tilrette for en god investering som skal lønne seg, og som på sikt vil ha en større verdi en det du betaler for. Tenk på hva slags verdi det kan ha for ditt selskap på sikt, ikke hva kostnaden er her og nå. Digitale muligheter er enorme med en god nettside, om det gjøres riktig.

En nettside kan koste alt fra noen tusenlapper for en malbasert variant til flere millioner kroner for en skreddersydd nettbutikk med mange produkter og integrasjoner. En «standard» nettside med en god implementering av din visuelle identitet, god URL-struktur, universiell utforming, personvern og sikkerhet på plass vil hos Vasser koste fra noen hundre tusen kroner. Dette forutsetter også at vi inngår en tilpasset samarbeidsavtale som ivaretar nettsiden i tiden fremover og som dekker alle kostnader i forhold til drift, lisenser, oppdateringer, vedlikehold og digital rådgivning.

Vi ønsker å jobbe med ambisiøse mennesker som ser verdien av å ha en godt designet nettside, og som ser verdien av å jobbe tett med en god digital leverandør.

Relatert

Hva er forskjellen på en hjemmeside, nettside og en nettløsning?

7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

Kontakt Vasser

Vasser portrett stig

Stig Taftø
Designer
Mobil 93028905
E-post stig@vasser.no

LinkedIn