Vasser logo
Forsiden til Parkteatret sin nettside vist på laptop

Nettside for Parkteatret

Som Craft CMS partner ble vi spurt om å ta over forvaltningen av Parkteatret sin nettside. Det trengtes kontroll på det tekniske og videre drift i ettertid. Resultatet ble en forenkling av teknisk oppsett og bedre administrering.

Om Parkteatret

Parkteatret var opprinnelig den gamle kinoen på Grünerløkka, fra 1907 kalt Grünerløkkens Kinematograf og senere Grünerløkkens Verdenstheater. Nå ligger Parkteatret Bar i den gamle kinofoajeen.

Parkteatret Scene har etablert seg som en av de mest populære konsertscenene i Oslo, både for publikum og artister.

Utfordring

Byrået som leverte tidligere nettside for Parkteatret endret strategisk retning, og ga beskjed om at videre utvikling og drift ikke var mulig. Vi ble kontaktet i denne prosessen, da det var behov for kontroll på løsningen, og videreutvikling i årene fremover.

Resultat

Etter overtakelse av driften var det tekniske oppsettet basert på to servere, hvor én var Craft CMS i "hodeløs" bruk, mens server nummer to var en Vercel såkalt statisk generert versjon av siden.

Fordelene med dette oppsettet var i hovedsak sidehastighet, som var god, men problemene var at både SEO resultater uteble, teknisk gjeld vokste, og endringer av innhold tok lang tid før det ble gjenspeilet (det lagres, genereres nye statiske filer på vercel, og serveres til slutt til brukere).

Vi forenklet dette oppsettet drastisk, og gikk over til en "ren" Craft CMS nettside (altså ikke hodeløst). Vi kuttet dermed ut Vercel-serveren. På denne måten fikk vi vesentlige forbedringer når det gjaldt SEO (bl.a. pga betydelig mindre javascript) og beholdt sidehastigheten ved bruk av smart caching via Blitz.

Ikke bare ble det forbedringer i brukeropplevelsen ved jobbing med innhold (umiddelbare endringer live etter endring), men også betydelig forenklet teknisk oppsett i bakkant. Dette er alltid prioritet fra vår side, altså langsiktighet og enkelhet.

Se nettsiden her

Parkteatret på mobiltelefon
Parkteatret på mobiltelefon

Relatert

Drift- og forvaltning av nettsider

Craft CMS

Nettside for Tendranett

Design av PRME-rapport for Handelshøyskolen BI

Paul Rand: Tidløst design i en digital tidsalder

Mindre er mer: Bærekraftig webdesign for fremtiden