Vasser logo

4 tips til en mer bærekraftig nettløsning

Vasser er opptatt av bærekraft og hvordan vi kan gjøre verden til et bedre sted å være. Hvordan kan vi gjøre vårt miljøfotavtrykk så lite som mulig, uten at dette går utover våre kunders løsninger? Hvordan kan vi gjøre nettløsninger i dag og i fremtiden mer miljøvennlige? Ettersom dette ikke finnes som en «ut av boksen» løsning i dag, har vi dette som en valgt retning vi hele tiden jobber for å forbedre.

Med en slik målsetting er det noen områder vi hele tiden følger med på og ønsker å gjøre bedre på vår vei. Noen områder kan vi gjøre noe med allerede i dag.

Bærekraftige nettløsninger letter på trykket på serverparker
Bærekraftige nettløsninger vil lette på trykk på serverparker Foto: Ismail Enes Ayhan.

1. Tilgjengelighet

Innhold som er relevant og lett tilgjengelig gjør at brukeren har færre sider å lete gjennom. Dette betyr videre færre og unødvendige serverkallinger, færre ressurser nedlastet (bilder, videoer m.m.) som bruker båndbredde. Alle disse små besparelsene utgjør mye over tid.

2. Optimalisering og hastighet

Bærekraft og sidehastighet går hånd-i-hånd. En nettside som bruker lite ressurser og kjører energieffektivt krever mindre prosesseringskraft. Dette betyr at siden påvirker energiforbruk i mindre negativ grad og at det vil bespare karbonavtrykket. Kunder forventer å få innholdet de er ute etter nærmest umiddelbart. Ressurslette nettsider laster fortere, hjelper med å unngå bounce rate, samt gjør kunder mer engasjerte og fornøyde.

3. Design og brukeropplevelse

Bærekraftig design er design som både tar hensyn til brukermønster, brukervennlighet og universell utforming. Gode og universelt utformede nettløsninger øker verdien av nettsiden fordi den fungerer i stor grad uavhengig av brukerens maskinvare. Mobiltilpassede nettsider med fokus på å unngå tunge ressurser som egentlig er tilpasset store skjermer, utgjør spesielt store utslag i energibesparelse.

4. Server

Servere som lagrer filene til nettløsningen krever strøm 24 timer i døgnet. Noe av det viktigste man kan gjøre er å bruke en serverleverandør som har fokus på fornybar energi. Enn så lenge er det dessverre ikke mange leverandører å velge mellom her. I Vasser følger vi kontinuerlig med og er klare til å gjøre endringer så fort gode løsninger er på banen.


Kilde: Sustainablewebdesign

Kontakt Vasser

Vasser portrett stig

Stig Taftø
Daglig leder
Mobil 93028905
E-post stig@vasser.no

LinkedIn

Flere artikler fra Vasser

7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

En god publiseringsløsning er viktig, selv om det største fokuset er på universiell utforming av digitale løsninger og brukervennlige nettsider. Man må ikke glemme at de som administrerer innholdet på din nettside også er brukere av en digital løsning og trenger en god publiseringsløsning. Her kommer noen enkle tips til hvorfor du burde tenke på å investere i en god publiseringsløsning og hvilken effekt dette kan ha.

Les artikkelen
3 gode grunner til at selskapet burde ha en egen nettløsning

3 gode grunner til at selskapet burde ha en egen nettløsning

Hvorfor egen nettløsning? Det er stort fokus på digitale løsninger om dagen, og noen av de største selskapene i verden er nå digitale plattformer. Det er lett å forstå at nettbutikker gjør det bra, men ikke undervurder verdien av en god nettløsning selv om du ikke selger varer eller tjenester på nett. Her er tre gode grunner til at du burde ha en egen nettløsning.

Les artikkelen
Hva er forskjellen på en hjemmeside, nettside og en nettløsning?

Hva er forskjellen på en hjemmeside, nettside og en nettløsning?

Det kan være vanskelig å skille mellom alle begrepene som brukes om digitale løsninger. Hva er egentlig forskjellen på hjemmeside, nettside, nettløsning og et nettsted?

Les artikkelen