Vasser logo
Vindmolle fallback

4 tips til en mer bærekraftig nettløsning

Vasser er opptatt av bærekraft og hvordan vi kan gjøre verden til et bedre sted å være. Hvordan kan vi gjøre vårt miljøfotavtrykk så lite som mulig, uten at dette går utover våre kunders løsninger? Hvordan kan vi gjøre nettløsninger i dag og i fremtiden mer miljøvennlige? Ettersom dette ikke finnes som en «ut av boksen» løsning i dag, har vi dette som en valgt retning vi hele tiden jobber for å forbedre.

Med en slik målsetting er det noen områder vi hele tiden følger med på og ønsker å gjøre bedre på vår vei. Noen områder kan vi gjøre noe med allerede i dag.

Bærekraftige nettløsninger letter på trykket på serverparker
Bærekraftige nettløsninger vil lette på trykk på serverparker Foto: Ismail Enes Ayhan.

1. Tilgjengelighet

Innhold som er relevant og lett tilgjengelig gjør at brukeren har færre sider å lete gjennom. Dette betyr videre færre og unødvendige serverkallinger, færre ressurser nedlastet (bilder, videoer m.m.) som bruker båndbredde. Alle disse små besparelsene utgjør mye over tid.

2. Optimalisering og hastighet

Bærekraft og sidehastighet går hånd-i-hånd. En nettside som bruker lite ressurser og kjører energieffektivt krever mindre prosesseringskraft. Dette betyr at siden påvirker energiforbruk i mindre negativ grad og at det vil bespare karbonavtrykket. Kunder forventer å få innholdet de er ute etter nærmest umiddelbart. Ressurslette nettsider laster fortere, hjelper med å unngå bounce rate, samt gjør kunder mer engasjerte og fornøyde.

3. Design og brukeropplevelse

Bærekraftig design er design som både tar hensyn til brukermønster, brukervennlighet og universell utforming. Gode og universelt utformede nettløsninger øker verdien av nettsiden fordi den fungerer i stor grad uavhengig av brukerens maskinvare. Mobiltilpassede nettsider med fokus på å unngå tunge ressurser som egentlig er tilpasset store skjermer, utgjør spesielt store utslag i energibesparelse.

4. Server

Servere som lagrer filene til nettløsningen krever strøm 24 timer i døgnet. Noe av det viktigste man kan gjøre er å bruke en serverleverandør som har fokus på fornybar energi. Enn så lenge er det dessverre ikke mange leverandører å velge mellom her. I Vasser følger vi kontinuerlig med og er klare til å gjøre endringer så fort gode løsninger er på banen.


Kilde: Sustainablewebdesign

Kontakt Vasser

Vasser portrett stig

Stig Taftø
Designer
Mobil 93028905
E-post stig@vasser.no

LinkedIn

Relatert

7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

3 gode grunner til at selskapet burde ha en egen nettløsning

Hva er forskjellen på en hjemmeside, nettside og en nettløsning?