Vasser logo
Illustrasjon, pris er ikke det samme som verdi. Vasser AS.
Illustrasjon, pris er ikke det samme som verdi. Vasser AS.

Hvor mye koster en nettside?

Pris er noe du betaler, verdi er noe du får. Desto større verdi og potensiale nettsiden har for deg og dine kunder, dess viktigere er det å investere i den. Pris og resultat henger sammen, og for lavt prisede nettsider gir sjeldent et godt resultat. Hvor mye en nettside koster kommer ann på hva du vil oppnå med nettsiden.

De billigste løsningene

Det er flere spørsmål man bør stille seg før man setter i gang prosessen med å kjøpe en nettside. Går du kun etter pris kan det koste deg mye på sikt. Det kan faktisk gå så langt at det ødelegger for selskapets vekst og potensiale. Dette er naturligvis ikke noe du ønsker i det lange løp. Du kan kjøpe en nettside «ut av boksen» til en meget lav pris, eller du kan sette opp en selv i en av de mange «drag and drop» løsningene som finnes. Noen av disse løsningene er helt greie, mens andre burde man holde seg langt unna.

Før du eventuelt går for en «gjør det selv» variant, må du også tenke litt frem i tid. Virker dette fornuftig? Vil dette kunne skape utfordringer og begrensninger for selskapets vekst i fremtiden? Tenk på det. Skal jeg bruke tiden min på å sette opp løsningen for selskapet, eller burde jeg få noen andre til å hjelpe meg slik at jeg kan gjøre det jeg er best på.

Din tid burde brukes på det du er god på. Kostnaden av fratatt tid fra kjerneoppgaver blir ofte oversett og undervurdert.

En skreddersydd nettside designet for å konvertere

I Vasser anbefaler vi å designe hele nettsiden fra bunn av med faglig kompetanse så tidlig som mulig. Dette kombinert med en solid implementering av selskapets visuelle identitet. Med brukerne dine i fokus og gode målsettinger ligger alt tilrette for å få ut det digitale potensialet. Nettsiden bør være fremtidsrettet og kunne «leve» i takt med selskapets- og teknologiens utvikling. Det er også viktig at nettløsningen bygges på en publiseringsløsning som er brukervennlig og som legger tilrette for å håndtere kravene til universiell utforming.

Ikke minst er det viktig å tenke på at digitale løsninger ikke er statiske. En god digital platform trenger vedlikehold og digitale endringer skjer kontinuerlig. En nettside gir deg en unik mulighet til å analysere data løpende, på denne måten kan du hele tiden forbedre løsningen for økt konvertering og verdiskaping. Det er derfor viktig for oss i Vasser å følge kundene våre videre etter prosjektleveranser. På denne måten kan vi være digitale rådgivere og hjelpe til med å få mest mulig verdi ut av nettsiden også i tiden fremover.

Hvis en godt designet nettside øker dine konverteringer og gjør det raskere og enklere for dine ansatte å oppdatere nettsiden, forstår man fort lønnsomheten i investeringen på sikt.

Men, hvor mye koster en nettside da?

Basert på disse ytterpunktene kan man forstå at pris ikke baseres på løsningens felles overordnede kategori, men på hva som er best for deg og ditt selskap. For noen selskaper holder det med en liten nettside i starten som forteller deres målgruppe at de eksisterer og som skaper troverdighet. For andre selskaper er hele forretningsmodellen utviklet rundt en digital løsning, og det er helt kritisk at denne er designet og utviklet i tråd med målsettinger og krav.

I Vasser tar vi kontroll over hele prosessen fra design til utvikling, fra URL-struktur til å få utviklet en god platform for SEO (søkemotoroptimalisering). Vi legger tilrette for at du skal kunne fokusere på å oppdatere nettsiden effektivt og enkelt, og ikke trenge å tenke på personvern (informasjonskapsler) og sikkerhetsoppdateringer. På denne måten legger vi tilrette for en god investering som skal lønne seg, og som på sikt vil ha en større verdi en det du betaler for. Tenk på hva slags verdi det kan ha for ditt selskap på sikt, ikke hva kostnaden er her og nå. Digitale muligheter er enorme, om det gjøres riktig.

En nettside kan koste alt fra noen tusenlapper for en malbasert variant til over en million kroner for en skreddersydd nettbutikk med mange produkter og integrasjoner. En «standard» nettside med en god implementering av din visuelle identitet, god URL-struktur, universiell utforming, personvern og sikkerhet på plass vil hos Vasser koste fra kroner 150.000,-. Dette forutsetter også at vi inngår en tilpasset samarbeidsavtale som ivaretar nettsiden i tiden fremover og som dekker aller kostnader i forhold til drift, lisenser, vedlikehold og digital rådgivning.

Vi ønsker å jobbe med ambisiøse mennesker som ser verdien av å ha en godt designet løsning, og som ser verdien av å jobbe tett med en god digital leverandør.

Kontakt Vasser

Vasser portrett stig

Stig Taftø
Daglig leder
Mobil 93028905
E-post stig@vasser.no

LinkedIn

Relaterte artikler

Hva er forskjellen på en hjemmeside, nettside og en nettløsning?

Hva er forskjellen på en hjemmeside, nettside og en nettløsning?

For mange kan det virke ganske forvirrende å skille mellom alle begrepene som brukes om digitale løsninger. Skal jeg søke etter en ny hjemmeside, nettside eller nettløsning? Dette er bare noen av alle beskrivelser som kan brukes om en digital løsning. I denne artikkelen vil vi prøve å hjelpe deg med å få en klarhet i hva disse tre forskjellige begrepene betyr.

Les artikkelen
7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

7 tips til en god og brukervennlig publiseringsløsning

Det er mye fokus på universiell utforming av digitale løsninger og brukervennlige nettsider. Man må ikke glemme at de som administrerer innholdet på din nettside også er brukere av en digital løsning. Her kommer noen enkle tips til hvorfor du burde tenke på å investere i en god publiseringsløsning og hvilken effekt dette kan ha.

Les artikkelen